Om koret

I 2015 fylte Mollis 40 år, og det ble feiret på mange måter i løpet av året!

Vi startet med pubkonserten «5 fot under» på  Bios i juni som både vi og publikum hadde stor glede av. Denne konserten var også vår eminente dirigent gjennom 6 år, Audun Skogs, avskjedskonsert med Mollis etter som han flyttet ut av regionen.

Om høsten overtok  korets tidligere dirigent,  Øystein Fredriksen, stafettpinnen, og var kunstnerisk leder og dirigent for årets hovedmål:  jubileumskonserten!

Det ble en konsert full av «best of» og  både gamle og nye sangere var  med på denne «reisen» i korets historie! Den startet torsdag 20. august på Sørkjosen skole, og landet i kommunens nye storstue i Haltibygget, 21. november.

«Reisen» hadde  to mellomlandinger: den første i Krakow i begynnelsen av oktober, den andre var selve innvielsen av ny Halti  i slutten av oktober.11223897_10207565607436396_2140864364544360585_n

I tillegg til korets egne krefter, samarbeidet  vi med noen av de fremste musikerne i regionen.

Mollis  har vært i uavbrutt aktivitet siden koret ble stiftet i 1975.

Koret har som formal å gi publikum store og gode konsertopplevelser. Det skal samtidig gi kormedlemmene en møteplass der musikalsk utvikling og sosiale aktiviteter står i sentrum. At koret har lyktes kan det store publikumstallet på konsertene og rekrutteringen til koret bekrefte.

Mollis må sies å være en av de største og viktigste kulturinstitusjonene i bygda og har betydd mye for utvikling av musikklivet her.

Det har også betydd mye for stabilisering og rekruttering av arbeidskraft i bygda, da dette for mange har vært en viktig sosial møteplass. Dette har vært brukt aktivt av arbeidsgivere ved nyansettelser

Koret jobber med nye prosjekter hvert år, de siste årene har vi gjort mye kirkemusikk,  bl.a  Schuberts messe i G-dur, Faures Requiem og Misa Criolla.   År om annet har vi også holdt julekonserter i Nordreisa kirke.

Det meste har likevel vært  variert verdslig repertoar, vi nevner Michael Jackson «King of Pop», ABBA, Simon & Garfunkel, Taube, Afzelius/Wiehe, Bellman, Musical highlights, Theodorakis, Geirr Lystrup, til latinamerikanske rytmer og Vamp.

Koret har turnert mye rundt i landsdelen med stor suksess, og har pga av dette mottatt kommunens markedsføringspris.

Nord-Troms var markeringsdistrikt under Festspillene i Nord-Norge i år 2000. Mollis deltok da sammen med flere kor fra regionen i en spesialskrevet oppsetning for amatører og profesjonelle med forestillingen «Markedsplassen».  Denne forestillingen ble senere omarbeidet til en musikal med navnet «Anna» etter hovedrollefiguren.

Vi samarbeidet med profesjonelle utøvere på scenen, og med et symfoniorkester sammensatt av profesjonelle musikere. Vi benytter oss i stor grad av profesjonelle dirigenter, solister og musikere på våre prosjekter. Arctimus, distriktsmusikere, Ola Bremnes, Tove Karoline Knutsen, Anne Nymo Trulsen, Bodil Rasmussen, Ragnar Rasmussen og Geir Davidsen mfl. har vært involvert i våre prosjekter på sine felt. Vi har også i stor grad valgt å bruke profesjonelle lyd- og lysteknikere som Lydteamet og Audionor. Kormusikken har ved flere anledninger vært arrangert spesielt for oss av bl.a Arne Dagsvik, Svein-Hugo Sørensen, Kurt Samuelsen, Øyvind Nilsen og Tore Nedgård mfl.

Korets første jubileumstur (25 år) gikk til Irland. Vi besøkte da Galway og Dublin i løpet av 5 minnerike dager. Koret fremførte to forhåndsavtalte konserter i Irland, en på hotellet vårt i Galway og en i St.Paul-katedralen i Dublin. Den neste (30 år) gikk til Riga og Tallinn, med avreise i slutten av juni 2006.

Våren 2011 besøkte vi dejlige Danmark hvor en av våre tidligere korister var vert for oss i København og omegn.

Jubileumsturen i 2015 gikk til Krakow hvor høydepunktet var å få synge i Saltgruvene i Wieliczka!