Faurés Requiem

Gabriel Fauré, Requiem, Mollis og Skjervøykoret

Våren 2011 hadde Mollis et samarbeidsprosjekt sammen med Skjervøykoret.

Dette falt seg naturlig da begge korene dirigeres av Audun Skog og begge korene er kjent for å kaste seg ut i nye utfordringer.

Målet var å fremføre 5 konserter med det klassiske verket Requiem av Gabriel Fauré med orkester. Dette lot seg realisere i løpet av en flott vinterhelg i slutten av mars 2011.

Vi gjennomførte to konserter i Skjervøykirke fredag 25. mars,  to konserter i Nordreisa kirke lørdag 26. mars og en i Ishavskatedralen søndag 27. mars. Resultatet var svært vellykket.

Mollis og Skjervøykoret utgjorde tilsammen ca 70 sangere. Sammen med oss var solistene Harald Bakkeby Mo og Bodil Onsøen,  samt et orkester på 14 musikere.

Harald Bakkeby Moe er barytonsanger fra Tromsø. Han  studerer i Tyskland. Harald startet sin sangkarriere ved Domkirkens guttekor og gikk musikklinjen ved Kongsbakken. Han fullførte i 2009 en masterstudie i utøvende sang ved Norges Musikkhøyskole. Harald har jobbet som solist og i ensembler som Nordic Voices og Det Norske solistkor. Han har vært solist for Mollis ved flere kirkekonserter.

Bodil Onsøien har sin bakgrunn som sanger, sangpedagog  og kirkemusiker. Hun har sin utdanning fra Trøndelag Musikk konservatorium, høyskolen i Tromsø samt Complete Vocal Institute i København. Bodil er bosatt i Tromsø hvor hun underviser i sang ved universitetet og Kongsbakken videregående skole. På fritiden synger hun i Vokal Nord og er dirigent for Tromsdalskoret samt at hun tar solistoppdrag. Hun har vært med på flere prosjekter sammen med Mollis.

Orkesteret:
Orgel: Irina Girunyan
Harpe: Elisabeth Sønstevold
Fiolin: Erika Tooth
Kontrabass: Knut-Erik Sundquist
Horn: Lars Kristian Jakobsen og Trude Marie Jensen.
Bratsj: Tørris Bakke, Ekaterina Moskina, Tore Nesset, Snorre Holmgren
Cello: Runa Bergsmo, Nikolay Girunyan, Sunniva Waage, Jose Oliveros

Mollis og Skjervøykoret møttes til felles øvinger ved to anledninger i løpet av prosjektet. Den første øvingshelga høsten 2010, var  på Storslett.  Neste øvingshelg ble lagt  til Skjervøy. Ved begge anledningene hadde vertskorene ordnet med sosialt samvær på lørdagskvelden med god mat og god underholdning. Her fikk kormedlemmene mulighet til å bli kjent på tvers av korene, noe som resulterte i gode vennskap, trivsel og trygghet i den store gruppa.

Prosjektet ble ledet av ei styringsgruppe med medlemmer fra begge korene. Denne gruppa hadde jevnlige møter og jobbet med administrering av øvingshelger, organisering av konserter, sponsorer, musikere, presse samt det kunstneriske utrykk.

Requiem er latin og betyr hvile. Dette er en sjelemesse; en messe for de døde. Den fungerer gjerne som en minneseremoni for en eller flere døde  hvor man ber for deres sjeler i det hinsidige.Messen består av 7 deler som fremføres på latin. I tillegg fremførte vi to kjente salmer av norske Edvard Grieg:  «I himmelen» og «Jesus Kristus er oppfaren», samt  Cantique; en fransk morgensang komponert av Fauré da han var 20 år.

Gabriel Fauré ble født i syd-Frankrike i 1845 som yngst i en søskenflokk på seks. Han var ni år gammel da han fikk stipend for å studere ved en privat musikkskole i Paris.Da han forlot skolen i 1865 hadde han vunnet flere førstepriser i pianospill og komposisjon. Han livnærte seg som kirkemusiker og lærer.  Senere ble han professor ved musikkonservatoriet i Paris der han ble utnevnt som direktør ni år etter. Han døde i Paris i 1924. Gabriel Fauré fikk statsbegravelse, og hans eget  Requiem ble fremført ved begravelsen.

 

Requiem

 

Siste-hand      Klar-for-finalen

Storslagen-kirkemusikk      Requiem-x5


Legg igjen en kommentar