Mandelträd och marmor

Lørdag 13. mars 2004 var det duket for de to første Theodorakis-konsertene  ”Mandelträd och marmor”.

Mandeltreet symboliserte her framtidshåp for Hellas, mens marmor representerte arven fra antikken.

Denne gangen blei koret dirigert av velrenommerte Ragnar Rasmussen. Vardøværingen har bl.a. arbeidet som kormester i Tromsø symfoniorkester og som lektor ved høyskolen i Tromsø, avdeling kunstfag. Han har til og med gått i lære hos selve Mikis Theodorakis, og  har arbeidet sammen med denne greske legenden som ofte omtales som grunnleggeren av den greske revolusjonen. I tillegg har Ragnar Rasmussen vunnet mange dirigentkonkurranser på høyt nivå.

Det er klart at en mann av dette kaliber kan sine saker og er i stand til å veilede amatørsangere som oss. Vi fikk en følelse av at vi var med på noe svært spesielt og oppfatta derfor oss sjøl som formidlere av et viktig budskap.Utallige påminnelser som dette har brent seg fast: Husk at hver ei note har ei egen betydning! Du som korist skal formidle denne.

Korarrangementene som vi benytta var gjort av Ragnar Rasmussen på bestilling fra Mikis Theodorakis.

Denne forestillinga hadde 4 solister. 3 av dem var fra Mollis-koret : Frøydis Loe, Jostein Fagertun og Øystein Fredriksen. Velkjente Bodil Rasmussen var leid inn som solist for anledningen. Sistnevnte har samarbeidet med Mollis ved tidligere konserter.

Theodorakis-musikere var denne gangen henta fra Vardø: Ronald Pedersen (gitar og bouzouki), Karstein Lystad (bass) og Stein Are Paulsen (bouzouki). Vardøværingene har lang erfaring med denne musikken.

Øyvind Nilsen (lyd) og Tor Ditlefsen (lys) har ved flere anledninger samarbeidet med koret.

Regien var ved Alf Erik Heggelund, også han en velkjent kapasitet for Mollis.

Danserne Asgeir H. N. Fløgum Vågan, Øystein Fredriksen, Inge Nilsen og Tor Martin Nilsen bød på flere greske rytmer under konserten.

Også denne gangen blei gymsalen fylt til randen ved begge konsertene.

Ragnar Rasmussen uttaler seg i etterkant til pressen: ”Dette var fantastisk gøy. Sangkoret Mollis lever seg veldig inn i det de gjør og du føler at koret vil si noe.”

Journalisten sier: ”Mesterlig av Mollis”.

Denne konserten ble satt opp både på Finnsnes og i Harstad.
Lillesalen i Harstad kulturhus var fylt til trengsel da Mollis igjen besøkte byen.
Mandag kunne vi lese overskrifta i Harstad Tidende: ”Trollbandt publikum”.

Vi hadde både lært og levert!

TheodorakisplakatFabelaktig

 

Mesterlig

Trollbandt

 

Suksess-borte